Dorine verschurenplein 10 C

6181 AS Elsloo

+31 631970799

Enkel op afspraak geopend

Op elk moment van de dag verzorgd uitzien, dat wil jij toch ook?

FAQ

veelgestelde vragen & antwoorden

PMU is micro-implementatie van kleurpigmenten in de huid voor esthetische doeleinden. Het wordt gebruikt om gelaatstrekken te verbeteren, contouren en omlijnen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om onder andere littekens of andere onregelmatigheden te camoufleren.

Mijn salon apparatuur en werkwijze zijn goedgekeurd door de GGD zodat je zeker weet dat je in veilige en professionele handen bent. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe steriele naaldmodule geplaatst die jou de zekerheid biedt betreffende hygiëne en steriliteit. De pigmenten voldoen aan alle eisen door de Europese wet bepaald.

Een geleidelijke vervaging is te verwachten bij alle micropigmentatie behandelingen. Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de kleur die is gekozen. De meeste kleuren blijven tussen de 3 en 4 jaar zitten! Een regelmatige touch-up binnen 1 à 2 jaar is wel aan te raden, om het mooiste resultaat te behouden.

Er wordt een consult uitgevoerd om je huidkwaliteit en realistische verwachtingen van permanente make up te begrijpen. De kleur wordt per persoon aangepast aan de ondertoon van de huid. De vorm van de gekozen PMU wordt eerst getekend, zodat er geen verassingen zijn.

Een toestemmingsformulier zal worden ingevuld om ervoor te zorgen dat we alle medische informatie nodig hebben die nodig is voor de procedure. Ook zal een foto worden genomen voor en na de behandeling. Er wordt een kalmerende creme toegepast, zodat de behandeling als aangenaam wordt ervaren.

Algemeen:

  • 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken.
  • 24 uur voor de behandeling geen aspirine, ibuprofen gebruiken, (paracetamol mag wel).
  • 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken. 
  • 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken.

Bij een eyeliner behandeling: 

  • Liever geen mascara gebruiken alvorens de behandeling, maar zeker geen waterproof mascara.
  • Zorg dat je je contactlenzen uit hebt en draag wanneer nodig een bril.

Lipbehandeling:

  • De lippen 2 dagen voor de behandeling scrubben met een peelingcrème of tandenborstel.
  • 5 dagen voor de behandeling beginnen te smeren met (een nieuwe tube) Zovirax. Verkrijgbaar bij de drogist.

Indien je bij een dermatoloog onder behandeling bent of wanneer je een medische aandoening hebt raadpleeg dan alvorens de behandeling altijd een arts.

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling.

De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat je géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen, en daarnaast tijdens het douche en voor lippen tijdens het tandenpoetsen. De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen.
Vermijd eerste week na de behandeling de zonnebank en ook de natuurlijke zon. Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.

Voor de lippen: smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel-vernieuwing zal na een periode van circa 4 tot 8 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

De behandelingen zijn niet gevoelloos, maar prima te verdragen. Ik werk met de meest veilige apparatuur en de nieuwste technieken. Hierdoor ervaar je weinig ongemak. De huid kan na de behandeling schrijnend aanvoelen. Soms is de huid wat roder en dikker, dit is van korte duur. De pigmentatie ziet er meteen na de behandeling 40% donkerder uit dan het uiteindelijke resultaat na genezing.

Nee, PMU kan niet toegepast worden bij: Zwangere dames, hepatites patienten, diabetes patienten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot einde kuur. 

Ben je een liefhebber van botox en/of lipfillers? Wij adviseren de PMU behandeling voor de botox en/of lipfiller (na)behandeling te plannen. 

Wanneer je een specialiste selecteert, moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste de prijs. Wanneer de prijs te mooi om waar te zijn is, is het misschien ook te mooi om waar te zijn… Zoek daarom niet per se voor de goedkoopste. Kijk daarnaast naar het portfolio van de specialist! Durf ook vragen te stellen over de hygiëne en de apparatuur in de salon. Ga enkel naar een gecertificeerde specialist die de juiste diploma’s en keurmerken heeft.

Op elk moment van de dag verzorgd uitzien, dat wil jij toch ook?

Contact

© 2020, The Beauty Artist, All rights reserved.